Репертоар:

Изложба „Огнена земја“ на Емил Шулајковски

Во изложбените салони - Империјал 1 и 2 при Културно Информативниот Центар – Скопје, на 20 април (четврток), во 20.00 часот ќе се отвори самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски насловена „Огнена земја“...

Со оваа изложба Емил Шулајковски го одбележува јубилејот - 25 години ликовно творештво, а на истата ќе бидат изложени 45 слики изработени во маслена техника создадени последните три години.

Изложбата ќе биде отворена до 3 мај.