Репертоар: http://caroseria.com/map

Отворена ликовна колонија „Михајлово Кавадарци 2017”

Ликовна колонија „Михајлово-Кавадарци 2017”, годинава посветена на прерано починатиот кавадаречки уметник Ристо Соколов-Сокол беше отворена синоќа во Кавадарци.  click the following article

Манифестацијата поддржана од локалната самоуправа се одржува по 23 пат, а на неа учествуваат 65 автори од цела Европа и Азија. Во рамки на манифестацијата прво беше отворена самостојна изложба на Марјана Костојчиноска Узунчева, еден од учесниците во колонијата. visit web page

http://sumilok.com/map На присутните им се обрати актерот Диме Коцевски, кој рече дека станува збор за соврмена македонска уметница со една несекојдневна изложба, ликовен педагог и вљубеник во научната фантастика. Изразувајќи го своето задоволство од културното претставување на општината, градоначалникот на Кавадарци, Александар Панов им посака на уметниците инспирација, дружење и убави уметнички дела.

http://vickyratnani.com/map Директорот на Домот на културата „Иван Мазов-Климе", Владимир Темков најави отварање и на уште две други изложби, како и меѓународен фолклорен фестивал во рамки на овој традиционален културен настан.

click to see more Свеченото затворање на колонијата е на 26 август, со изложба на новонасликаните дела.

http://wyred4sound.com/map