Репертоар:

Три изведби на мјyзиклот „Тајно моја“ во МОБ

Мјузиклот „Тајно моја“ посветен на Тоше Проески денеска, 19 април, како и на 20 и 21 април повторно ќе биде на репертоарот на Македонската опера и балет поради голем интерес од публиката. Изведбите се закажани за 20 часот...

Во претставите вечер и на 21 април главните улоги ќе ги толкуваат Антонија Гиговска и Александар Тарабунов, а утре Гиговска ќе настапи со Денис Димовски.

Во останатите улоги се: Сара Гигова, Весна Петрушевска, Игор Џамбазов, Десанка Глигоријевиќ, Тони Михајловски, Тања Бојковска, Мила Николовска, Ристе Гавровски, Симеон Коруноски, Лазе Манасковски, Симон Манасковски, Марија Спасовска, Андреа Георгиевска, и Калеша Џангаловска. Настапуваат Оркестарот, Хорот и Балетскиот ансамбл на МОБ, а диригент е Иван Еминовиќ.

МОБ информира дека билетите за овие претстави се пуштени во продажба по цена од 600 денари на билетарницата на МОБ, во Југотон ГТЦ и во сите продавници на Нептун низ Македонија, како и електронски на mob.com.mk и karti.com.mk.