Репертоар:

Репертоар на Драмски театар (23.02 - 28.02)

Тековен репертоар на Драмски театар - Скопје од 23 фвруари до 28 февруари 2015 година...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје ќе имате можност да ја проследите и премиерата на претставата „Љубовници“.

24.02.2015 (вторник) | 12.30 часот

КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - Гусарска бајка со пеење и мечување

играат: Игор Ангелов, Таци Илиева - Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ - Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Валдета Исмаили, Билјана Јовановска

автор: Душан Радовиќ

режија: Коле Ангеловски

 

24.02.2015 (вторник) | 20.00 часот

2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ

играат: Сања Арсовска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов

автор: Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова - Серафимовска, Муратовски, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска

режија: Венко Серафимов

 

25.02.2015 (среда) | 20.00 часот

ГРЕВ ИЛИ ШПРИЦЕР

играат: Драган Спасов, Биолјана Беличанец-Алексиќ, Јана Стојановска, Зоран Љутков, Мартин Јордановски, Роберт Вељановски, Сашо Тасевски, Маја Вељковиќ-Пановска, Билјана Драгичевиќ-Пројковска

автор: Сашко Насев

режија: Деан Дамјановски

 

26.02.2015 (четврток) | 20.00 часот

ХАМЛЕТ

играат: Дејан Лилиќ, Петар Горко, Драган Спасов Дац, Катерина Коцевска,Филип Трајковиќ, Викторија Степановска/Сања Арсовска, Лазе Манасковски, Игор Стојчевски, Игор Ангелов, Никола Ацески, Александар Ѓеорѓиески, Игор Георгиев, Слободан Трендов

автор: Вилијам Шекспир

режија: Дејан Пројковски

 

27.02.2015 (петок) | 20.00 часот

ЉУБОВНИЦИ (Претпремиера)

играат: Билјана Беличанец Алексиќ, Зоран Љутков, Драган Спасов Дац, Маја

автор: Катерина Коцевска

режија: Катерина Коцевска

 

28.02.2015 (сабота) | 20.00 часот

ЉУБОВНИЦИ (Премиера)

играат: Билјана Беличанец Алексиќ, Зоран Љутков, Драган Спасов Дац, Маја

автор: Катерина Коцевска

режија: Катерина Коцевска