Репертоар:

Репертоар на Драмски театар (02.03-07.03)

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 02.03. до 07.03.2015 година...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 02.03. до 07.03.2015 година ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

02.03.2015 (понеделник) | 20.00 часот

ЉУБОВНИЦИ

играат: Билјана Беличанец Алексиќ, Зоран Љутков, Драган Спасов Дац, Маја

автор: Катерина Коцевска

режија: Катерина Коцевска Вељковиќ Пановска

 

 

03.03.2015 (вторник) | 20.00 часот

2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ

играат: Сања Арсовска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов 

режија: Сашо Миленковски

 

04.03.2015 (среда) | 20.00 часот

ЖДРЕЛО

играат: Рубенс Муратовски, Лилјана Велјанова, Диме Илиев , Таци Илиева Вељиќ, Филип Трајковиќ, Димитрија Доксевски, Соња Стамболџиоска, Александар Степанулески, Ивана Павлаковиќ.

автор: Жанина Мирчевска

режија: Зоја Бузалковска

 

05.03.2015 (четврток) | 20.00 часот

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

06.03.2015 (петок) | 20.00 часот

СОЛУНСКИ ПАТРДИИ  

играат: Билјана Драгичевиќ - Пројковска, Маја Вељковиќ - Пановска, Зоран Љутков, Игор Стојчевски, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска

автор: Миле Попоски

режија: Коле Ангеловски

 

07.03.2015 (сабота) | 20.00 часот

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов