Репертоар:

Репертоар на Драмски театар од 16 - 21 март

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 16 март до 21 март 2015 година...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 16.03. до 21.03.2015 година ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

16.03.2015 (понеделник) | 20.00 часот

ЉУБОВНИЦИ

играат: Билјана Беличанец Алексиќ, Зоран Љутков, Драган Спасов Дац, Маја Вељковиќ-Пановска

автор: Катерина Коцевска

режија: Катерина Коцевска

 

17.03.2015 (вторник) | 20.00  часот

ХАМЛЕТ

играат: Дејан Лилиќ, Катерина Коцевска, Драган Спасов, Лазе Манасковски, Игор Стојчевски, Филип Трајковиќ

автор: Вилијам Шекспир

режија: Дејан Пројковски

 

18.03.2015 (среда) | 20.00 часот

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

19.03.2015 (четврток) | 20.00 часот

2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ

играат: Билјана Беличанец - Алексиќ, Билјана Драгичевиќ - Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов

режија: Сашо Миленковски

 

20.03.2015 (петок) | 20.00 часот

КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - Гусарска бајка со пеење и мечување

играат: Игор Ангелов, Таци Илиева - Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ - Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Валдета Исмаили, Билјана Јовановска

автор: Душан Радовиќ

режија: Коле Ангеловски 

 

21.03.2015 (сабота) | 20.00 часот

ЧИЈА СИ

играат: Анастас Тановски, Благој Чоревски, Лазе Манасковски, Ванчо Петрушевски, Ленче Делова, Силвија Стојановска, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ѓорѓи Тодоровски, Душица Стојановска

автор: Сашко Насев

режија: Љупчо Ѓоргиевски