Репертоар:

Репертоар на Народниот театар во Битола

Оваа седмица на репертоарот на Народниот театар во Битола се три претстави во шест термина.

Љубителите на театарската уметност во периодот од 17-22 ноември на репертоарот на Битолскиот нареоден театар ќе можат да ги погледнат претставите „Без паника“, „Хамлетмашина“ и „Отело“. Сите претстави започнуваат во 19:30 часот.

17.11.2014 (понеделник)          „Без паника“ автор:Мика Мулуахорежија: Благој Мицевски18.11.2014 (вторник)              „Без паника“ автор:Мика Мулуахорежија: Благој Мицевски19.11.2014 (среда)              „Хамлетмашина“ автор. Хајнер Милеррежија: Урбан Андраш20.11.2014 (четврток)             „Хамлетмашина“ автор. Хајнер Милеррежија: Урбан Андраш21.11.2014 (петок)                  „Хамлетмашина“ автор. Хајнер Милеррежија: Урбан Андраш22.11.2014 (сабота )              „Отело“ автор: Вилијам Шекспиррежија: Диего де Бреа