Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 30 март до 05 април

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 30 март до 05 април 2015 година...

На сцената на Битолскиот Народен театар можете да ги погледнете следниве претстави:

30.03.2015 (понеделник) 19.30 часот

„Божествена комедија“

автор: Исидор Шток

режија:Александр Исаков

 

31.03.2015 (вторник) 19.30 часот

„Божествена комедија“

автор: Исидор Шток

режија:Александр Исаков

 

01.04.2015 (среда) 19.30 часот

„Кокошка“

автор: Николај Кољада

режијја: Маријан Ѓорѓиевски

 

02.04.2015 (четврток) 19.30 часот

„Без паника“

автор: Мика Мулуахо

режија. Благој Мицевски

 

03.04.2015 (петок) 19.30 часот

„Без паника“

автор: Мика Мулуахо

режија. Благој Мицевски

 

04.04.2015 (сабота) гостување во МНТ - Скопје

„Каренина made in Macedonia“

автор: Венко Андоновски

режија: Дејан Пројковски