Репертоар:

Репертоар на Драмскиот театар Скопје од 21-25 април

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 21-ви до 25-ти април, 2015 година...

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 21.04. до 25.04.2015 година ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

21.04.2015 ( вторник ) | 20.00 часот

ЧОЛАК (премиера)

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски

автор: Мартин Мекдонах

режија: Синиша Евтимов

 

22.04.2015 ( среда) | 20.00 часот

ЧОЛАК (премиера)

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски

автор: Мартин Мекдона

режија: Синиша Евтимов

 

23.04.2015 ( четврток ) | 20.00 часот

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски

автор: Мартин Мекдонах

режија: Синиша Евтимов

 

24.04.2015 (петок) | 20.00 часот

ЧОВЕКОТ КОЈ ГО ИЗЕДЕ СВЕТОТ

играат: Игор Стојчевски, Диме Илиев, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Димитрија Доксевски, Стефан Вујисиќ

автор: Нис - Моме Штокман

режија: Билјана Радиноска

 

25.04.2015 (сабота) | 20.00 часот

ГЕНЕТИКА НА КУЧИЊАТА

играат: Драган Спасов - Дац, Јелена Жугиќ, Филип Трајковиќ, Драгана Левенска, Билјана Беличанец -Алексиќ, Роберт Вељановски, Никола Ацески, Игор Ангелов, Дејан Лилиќ, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Крсте Јовановски, Гордана Ендровска, Жарко Димоски

автор: Венко Андоновски

режија: Дејан Пројковски