Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 4-10 мај

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 4-ти до 10-ти април 2015 година...

На сцената на Битолскиот Народен театар можете да ги погледнете следниве претстави:

04.05.2015. (понеделник) 19.30 часот

„Каренина made in Macedonia“

автор: Венко Андоновски

режија: Дејан Пројковски

 

05.05.2015 (вторник) 20.00 часот

„Кокошка“

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

06.07.2015 (среда) 20.00 часот

„Кокошка“

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

07.05.2015 (четврток) 20.00 часот

„Иванов“

автор: А.П.Чехов

режија Александр Баргман

 

08.05.2015 (петок) 20.00

„Иванов“

автор: А.П.Чехов

режија. Александр Баргман

 

09.05.2015 (сабота) 20.00 часот

„Божествена комедија“

автор: Исидор Шток

режија: Александр Исаков