Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 22 до 28 јуни

Тековен репертоар на НУ Народен театар - Битола од 22-ри до 28-ми јуни...

На репертоарот на битолскиот Народен театар имате можност да ги погледнете следниве претстави:

22.06.2015 (понеделник) 20.00 часот

„Happy End"

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски

 

23.06.205 (вторник) 20.00 часот

„Божествена комедија“

автор: Исидор Шток

режија:Александр Исаков

 

24.06.2015 (среда) 20.00 часот

„Божествена комедија“

автор: Исидор Шток

режија:Александр Исаков

 

25.06.2015 (четврток) 20.00 часот

„Кокошка“

автор: Николај Кољада

режија: Марјан Ѓорѓиевски

 

26.06.2015 (петок) 20.00 часот

„Happy End"

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски

 

28.06.2015 година

НУ Народен тетатар Битола со претставата „Отело“ од В.А.Шекспир, во режија на Диего де Бреа, гостува на „Шекспир фестивал“ во Нови Сад, Србија