Репертоар:

"Човекот кој го изеде светот" премиерно овој петок во Драмски

Оваа недела на сцената на Драмскиот театар во Скопје, ќе може да погледнете две претстави кои се на тековниот репертоар и една премиера.

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 01.12 до 06.12. 2014 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави:

ден и час: 02.12.2014 (вторник) | 20.00

претстава: ЖДРЕЛО

играат: Рубенс Муратовски, Лилјана Велјанова, Диме Илиев , Таци Илиева Вељиќ, Филип Трајковиќ, Димитрија Доксевски, Соња Стамболџиоска, Александар Степанулески, Ивана Павлаковиќ.

автор: Жанина Мирчевска

режија: Зоја Бузалковска

ден и час: 05.12.2014 (петок) | 20.00 - ПРЕМИЕРА

претстава: ЧОВЕКОТ КОЈ ГО ИЗЕДЕ СВЕТОТ

играат: Игор Стојчевски, Диме Илиев, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Димитрија Доксевски, Стефан Вујисиќ

автор: Нис - Моме Штокман

режија: Билјана Радиноска

 

ден и час: 06.12.2014 (сабота) | 20.00

претстава: ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов