Репертоар:

Репертоар на кино Милениум

Во исчекување на новиот „Хобит“ (македонската премиера е закажана за 11.12 во кино Милениум), Игрите на гладните  - Мокингџеј: дел (The Hunger Games - Mockingjay: Part 1) се уште е број еден на светските кино-благајни, па следејќи ги светските трендови се уште е во главниот термин (20:00 часот) на репертоарот на кино Милениум.

Уште еден филм кој царува на балканските простори е актуелен на репертоарот, филмот кој го отвори овогодинешниот Синедејс и филмот за чиј наслов се крена огромна фама во медиумите, „Споменикот на Мајкл Џексон“ во терминот од 18:00 часот.

Секако, ноќниот термин (22:30) е резервиран за смеа и позитивно расположение, вториот дел од комедијата „Како да се ослободиш од шефот“ 2 (Horrible Bosses 2), со фантастична актерска екипа, режиран од Шон Андерс.

На репертоарот се и: „До балчак“, „Пингвинте од Мадагаскар“ (The Penguins Of Madagascar), Нинџа Желки 3Д (Teenage Mutant Ninja Turtles 3D)...

 

ЧЕТВРТОК - ПЕТОК (04.12-05.12):

13:00 -ПИНГВИНИТЕ ОД МАДАГАСКАР (ThePenguinsOfMadagascar)

15:00 - ДО БАЛЧАК (Tothehilt) 18:00 - Споменикот на Мајкл Џексон

20:00- ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ-МОКИНГЏЕЈ: ДЕЛ 1 (TheHungerGames-Mockingjay: Part 1)

22:30 -КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИШ ОД ШЕФОТ 2 (HorribleBosses 2)

 

САБОТА - НЕДЕЛА (06.12-07.12):

11:00 - Нинџа Желки 3Д(TeenageMutantNinjaTurtles3D)

13:00 -ПИНГВИНИТЕ ОД МАДАГАСКАР (ThePenguinsOfMadagascar)

15:00 - ДО БАЛЧАК (Tothehilt)

18:00 - Споменикот на Мајкл Џексон

20:00 - ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ-МОКИНГЏЕЈ: ДЕЛ 1 (TheHungerGames-Mockingjay: Part 1)

22:30 - КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИШ ОД ШЕФОТ 2 (HorribleBosses 2)

 

ПОНЕДЕЛНИК – ВТОРНИК (08.12-09.12):

13:00 -ПИНГВИНИТЕ ОД МАДАГАСКАР (ThePenguinsOfMadagascar)

15:00 - ДО БАЛЧАК (Tothehilt)

18:00 - Споменикот на Мајкл Џексон

20:00 - ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ-МОКИНГЏЕЈ: ДЕЛ 1 (TheHungerGames-Mockingjay: Part 1)

22:30 -КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИШ ОД ШЕФОТ 2 (HorribleBosses 2)