Репертоар:

Репертоар на Драмски театар од 21 до 27 септември

На 24-ти септември со почеток од 20 часот во Драмски театар Скопје, премиерно ќе биде изведена претставата „Еригон“ во режија на Јани Бојаџи...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 21 до 27 септември имате можност да ги проследите следните претстави:

24.09.2015 (четврток) | 20.00 часот

ЕРИГОН – ПРЕМИЕРА

играат: Игор Стојчевски, Роберт Вељановски, Гордана Ендровска, Кристијан Светиев, Христијан Поп Симонов, Миа Кантарџиева, Марина Поп Панкова, Соња Стамболџиоска, Дритон Вејсели, Ирена Илиевска, Александар Степанулески, Анастас Тановски, Благица Димитровска, Александра Павлова, Ѓорѓи Тодоровски, Едмонд Сотир.

автор: Јордан Плевнеш

режија: Јани Бојаџи

 

25.09.2015 (петок) | 20.00 часот

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

ден и час: 26.09.2015 (сабота) | 20.00 часот

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски