Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 28 септември до 4 октомври

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 28-ми септември до 4-ти октомври имате можност да ги проследите следните претстави:

29.09.2015 ( вторник ) | 20.00 часот

БЕЗЉУБНИ

играат: Сања Арсовска, Димитрија Доксевски, Наташа Петровиќ, Златко

автор: Благица Секулоска

режија: Златко Славенски Митрески, Александар Степанулески

 

30.09.2015 ( среда) | 20.00 часот

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски

режија: Синиша Евтимов

 

01.10.2015 (четврток) | 20.00 часот

ЕРИГОН

играат: Игор Стојчевски, Роберт Вељановски, Гордана Ендровска, Кристијан Светиев, Христијан Поп Симонов, Миа Кантарџиева, Сузан Акбелге, Соња Стамболџиоска, Дритон Вејсели, Ирена Илиевска, Александар Степанулески, Анастас Тановски, Благица Димитровска, Александра Павлова, Ѓорѓи Тодоровски, Едмонд Сотир

автор: Јордан Плевнеш

режија: Јани Бојаџи

 

02.10.2015 (петок) | 20.00 часот

ОГНЕНИ ЈАЗИЦИ

играат: Драган Спасов - Дац, Благој Веселинов, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Зоран Љутков, Соња Стамболџиоска, Диме Илиев, Игор Ангелов, Биљана Драгичевиќ - Пројковска

автор: Горан Стефановски

режија: Слободан Унковски

 

03.10.2015 (сабота) | 20.00 часот

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

04.10.2015 (недела) | 20.00 часот

Кешчевецсе - Movement Studio – Romania - Панфиз

 

04.10.2015 ( недела) | 20.00 часот – Настап на Денови на комедијата - Куманово

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски

режија: Синиша Евтимов