Репертоар:

Репертоар на Драмскиот театар во Скопје

На репертоарот на Драмски во наредните седум дена се прикажуват вкупно 4 претстави.

Оваа седмица (9-13 декември) на репертоарот на Драмскиот театар се претставите: „Секс, дрога и рокенрол“, „генетика на кучиња“, „2012 - Последните Македонци“, „Човекот кој го изеде светот“, распоредени во следниве термини:

ден и час: 09.12.2014 (вторник) | 20.00

претстава: СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

ден: 10.12.2014 (среда) | 20.00

претстава: ГЕНЕТИКА НА КУЧИЊАТА

играат: Драган Спасов - Дац, Јелена Жугиќ, Филип Трајковиќ, Драгана Левенска, Билјана Беличанец -Алексиќ, Роберт Вељановски, Никола Ацески, Игор Ангелов, Дејан Лилиќ, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Крсте Јовановски, Гордана Ендровска, Жарко Димоски

автор: Венко Андоновски

режија: Дејан Пројковски

 

ден: 11.12.2014 (четврток) | 20.00

претстава: 2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ

играат: Сања Арсовска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов

автор: Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова - Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

 

ден и час: 12.12.2014 (петок) | 20.00

претстава: ЧОВЕКОТ КОЈ ГО ИЗЕДЕ СВЕТОТ

играат: Игор Стојчевски, Диме Илиев, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Димитрија Доксевски, Стефан Вујисиќ

автор: Нис - Моме Штокман

режија: Билјана Радиноска