Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 19 до 25 октомври

Тековен репертоар на Драмскиот театар Скопје од 19-ти до 25-ти октомври...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 19-ти до 25-ти октомври имате можност да ги проследите следните претстави:

19.10.2015 (понеделник) | 20.00 часот

ЉУБОВНИЦИ

играат: Билјана Беличанец Алексиќ, Зоран Љутков, Драган Спасов Дац, Маја Вељковиќ Пановска

автор: Катерина Коцевска

режија: Катерина Коцевска

 

20.10.2015 ( вторник ) | 20.00 часот

БЕЗЉУБНИ

играат: Сања Арсовска, Димитрија Доксевски, Наташа Петровиќ, Златко Митрески, Александар Степанулески

автор: Благица Секулоска

режија: Златко Славенски

 

21.10.2015 (среда) | 20.00 часот

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

22.10.2015 (четврток) | 20.00 часот

ЧОВЕКОТ КОЈ ГО ИЗЕДЕ СВЕТОТ

играат: Игор Стојчевски, Диме Илиев, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Димитрија Доксевски, Стефан Вујисиќ

автор: Нис - Моме Штокман

режија: Билјана Радиноска

 

24.10.2015 (сабота) | 12.30 часот

КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - Гусарска бајка со пеење и мечување

играат: Игор Ангелов, Таци Илиева - Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ - Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Валдета Исмаили, Билјана Јовановска

автор: Душан Радовиќ

режија: Коле Ангеловски

 

24.10.2015 (сабота) | 20.00 часот

СИНАТА СОБА

играат: Ирена Мирческа, Никла Кузелов, Ангела Димитрова, Мирко Голомеов, Ангела Стојановска, Васко Костовски, Бобан Кулески, Мартин Манев, Владанка Димковска, Христијан Поп - Симонов

автор: Дејвид Хер

режија: Дипломска претстава по актерска игра на студентите во класата на проф. Златко Славенски