Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 2 - 8 ноември

Тековен репертоар на Драмскиот театар Скопје од 2-ри до 8-ми ноември...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 2-ри до 8-ми ноември ќе имате можност да ги проследите следните претстави: 

02.11.2015 (понеделник) | 20.00 часот

ЦРВ – монодрамски приказ (Maла сцена) ПРЕМИЕРА

играат: Мите Грозданов

автор: По мотивите од романот: “ ВИСТИНА. ЉУБОВ – РАШОМОНИЈАДА “

режија: Мите Грозданов

 

03.11.2015 ( вторник ) | 20.00 часот

БЕЗЉУБНИ

играат: Сања Арсовска, Димитрија Доксевски, Наташа Петровиќ, Златко Митрески, Александар Степанулески

автор: Благица Секулоска

режија: Златко Славенски

 

04.11.2015 (среда) | 20.00 часот

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

06.11.2015 (петок) | 20.00 часот

СКОМРАХИ – (Свечено отворање) - СИНАТА СОБА - ФДУ

играат: Ирена Мирческа, Никла Кузелов, Ангела Димитрова, Мирко Голомеов, Ангела Стојановска, Васко Костовски, Бобан Кулески, Мартин Манев, Владанка Димковска, Христијан Поп - Симонов

автор: Дејвид Хер

режија: Дипломска претстава по актерска игра на студентите во класата на проф. Златко Славенски