Репертоар:

Репертоар на Битолскиот театар

На репертоарот на Народниот театар во Битола оваа седмица (15-21 декември) се вкупно три претстави. 

Претставите „Иванов“, „Отело“ и „Хамлетмашина“ се играат во следниве пет термина:

 

15.12.2014 во 19.30 часот

„Иванов“

автор: А.П.Чехов

режија: Александр Баргман

 

16.12.2014 во 19.30 часот

  „Иванов“

автор: А.П.Чехов

режија: Александ Баргман

 

17.12.2014 во 19.30 часот 

„Хамлетмашина“

автор: Хајнер Милер

режија: Урбан Андраш

 

18.12.2014 во 19.30 часот

„Хамлетмашина“

автор: Хајнер Милер

режија: Урбан Андраш

 

19.12.2014 во 19.30 часот

Театар „Отело“

автор: В. Шекспир

режија: Диего де Бреа

 

20.12.2014 во 19.30 часот

Театар „Отело“

автор: В. Шекспир

режија: Диего де Бреа