Репертоар:

Репертоар на Драмски театар од 17 до 24 јануари

Тековен репертоар на Драмскиот театар Скопје...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 17 до 24 јануари ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

17.01.2016 (недела) | 20.00 часот

УПАТСТВО ЗА БРАК – Гостува театарот од Тетово

 

18.01.2016 (понеделник) | 18.00 часот

ЛОГОР 545

играат: Глигорије Стојановски, Драгана Благојевиќ

автор: Милош Радовиќ

режија: Игор Бачоски

 

20.01.2016 (среда) | 20.00 часот

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

21.01.2016 (четврток) | 20.00 часот

ЕРИГОН

играат: Игор Стојчевски, Роберт Вељановски, Гордана Ендровска, Кристијан Светиев, Христијан Поп Симонов, Миа Кантарџиева, Марина Поп Панкова, Соња Стамболџиоска, Дритон Вејсели, Ирена Илиевска, Александар Степанулески, Анастас Тановски, Благица Димитровска, Александра Павлова, Ѓорѓи Тодоровски, Едмонд Сотир.

автор: Јордан Плевнеш

режија: Јани Бојаџи

 

22.01.2016 ( петок) | 20.00 часот

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски

режија: Синиша Евтимов

 

23.01.2016 (сабота) | 20.00

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

24.01.2016 ( недела) | 20.00

ЦРВ – монодрама, мала сцена

играат: Мите Грозданов

автор: Борче Грозданов

режија: Мите Грозданов