Репертоар:

Репертоар на кумановскиот театар за февруари

Тековен репертоар на НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Театар Куманово за месец февруари...

Во текот на месец февруари на сцената на кумановскиоттеатар можете да ги погледнете лседниве претстави:

„ЖЕНА од МИНАТОТО“ според  текст на  Роланд Шимелфениг, а во режија на Нела Витошевиќ.

Се игра на: 04.02.2016 г. почеток 20.00 часот (ЧЕТВРТОК)

Актерска екипа: Александра Пешевска, Игор Ангелов, Јасмина Василева, Марко Трајковиќ, Нина Максимова.   

 

„ЗАД КУЛИСИТЕ“ според текст на  Мајкл Фрејн, а во режија на Билјана Радиноска.  

Се игра на: 05.02.2016, почеток 20.00 часот (ПЕТОК)

Актерска екипа: Мартин Лазаревски, Нина Максимова, Кети Дончевска Илиќ, Горан Илиќ,  Антонио Пешевски,  Александра Пешевска, Александра Михајловска, Јасмина Василева, Марко Трајковиќ, Новко Петрушевски, Надежда Булатовиќ, Добринка Петрушевска, Славко Костовски, Љубица Кузмановска, Стојче Митевски, Калина Бошковска, Стевчо Китановски, Слободанка Димовска.

 

„ИДИОТИ“ според едночинките на Муза Павлова, а во режија на Мирослав Петковиќ.

Се игра на: 25.02.2016 почеток во 20.00 часот (ЧЕТВРОК)

 Актерска екипа: Александра Михајловска, Мартин Лазаревски, Владо Дојчиноски, Марко Трајкови

 

„ПИНОКИО“ според текст на Карло Колоди, а во режија на Бојана Краљевска.  

Се игра на: 25 и 26.02.2016 во термин од 10.30- 13.00 часот (ЧЕТВРОК и ПЕТОК)

Актерска екипа: Александра Михајловска, Владо Дојчиноски, Сања Русеска, Мартин Лазаревски, Кети Дончевска Илиќ, Љупчо Хаџи - Стојанов

 

Сите претстави кои се на репертоар во четврток се бесплатни за сите студенти.