Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 22 до 28 февруари

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 22-ри до 28-ми февруари...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 22 февруари до 28 февруари ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

24.02.2016 (среда) | 20.00 часот

ХАМЛЕТ

играат: Дејан Лилиќ, Петар Горко, Драган Спасов Дац, Катерина Коцевска,Филип Трајковиќ, Викторија Степановска/Сања Арсовска, Лазе Манасковски, Игор Стојчевски, Игор Ангелов, Никола Ацески, Александар Ѓеорѓиески, Игор Георгиев, Слободан Трендов

автор: Вилијам Шекспир

режија: Дејан Пројковски

 

25.02.2016 (четврток) | 20.00 часот

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски автор: режија: Синиша Евтимов ден и час: 26.02.2016 (петок) | 20.00 претстава: ЈОВ играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска.

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

27.02.2016 (сабота) | 12.30 часот

БИБЛИЈАТА

играат: Трајанка Илиева – Вељиќ, Викторија Анѓушева, Виолета Шапковска, Биљана Драгиќевиќ – Пројковска, Ирена Ристиќ, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Ана Костовска, Катерина Шехтанска – Лаковски, Сања Арсовска, Соња Стамболџиоска, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска, Диме Илиев, Зоран Љутков,Филип Трајковиќ, Игор Ангелов, Анастас Тановски, Златко Митрески,Игор Геориев,Димитрија Доксевски,Васко Костовски,Ѓорѓе Попов,Чедомир Митревски,Александар Степанулески,Елизабета Стефановска,Григор Јовановски,Бојан Лазаров,

режија: Срѓан Јаниќијевиќ

 

27.02.2015 (сабота) | 20.00 часот

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристо Алексовски

 

28.02.2015 (недела) | 20.00 часот

Госпоѓица Јулија – театар Фабрика (мала сцена)

играат: Миа Кантарџиева, Теоман Максут, Емине Халил

автор: Август Стринберг

режија: Ѓорѓи Ризески