Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 29 февруари до 6 март

Тековен репертоар на Драмскиот театар Скопје од 29 февруари до 6 март...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 29 февруари до 6 март ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

01.03.2016 (вторник) | 20.00 часот

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгиќевиќ - Пројковска, Зоран Љутков, Христијан Поп Симонов, Ненад Ангелковиќ, Миа Кантарџиева, Благица Димитровска

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

02.03.2016 (среда) | 20.00 часот

КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ – Гостува Театарот ЈХК Џинот од Велес

играат: Жарко Спасовски, Фаик Мефаиловски, Талија Настова, Марија Стефановска, Александар Велјановски, Самоил Стојановски, Драгана Босниќ, Весна Димитровска Бобевски, Слободанка Чичевска, Александар Ѓеоргиев, Славица Манаскова, Кирил Гравчев.

автор: Најџел Вилијамс

режија: Теа Беговска

 

03.03.2016 (четврток) | 20.00 часот

2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ

играат: Сања Арсовска/Билјана Беличанец - Алексиќ, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева - Вељиќ, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов

автор: Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова - Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

 

04.03.2016 (петок) | 20.00 часот

ЕРИГОН

играат: Игор Стојчевски, Роберт Вељановски, Гордана Ендровска, Кристијан Светиев, Христијан Поп Симонов, Миа Кантарџиева, Марина Поп Панкова, Соња Стамболџиоска, Дритон Вејсели, Ирена Илиевска, Александар Степанулески, Петар Темелковски, Анастас Тановски, Благица Димитровска,Милица Стојанова, Александра Павлова, Ѓорги Тодоровски, Едмонд Сотир.

автор: Јордан Плевнеш

режија: Јани Бојаџи

 

01.03.2016 (вторник) | 20.00 часот

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгиќевиќ - Пројковска, Зоран Љутков, Христијан Поп Симонов, Ненад Ангелковиќ, Миа Кантарџиева, Благица Димитровска

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

02.03.2016 (среда) | 20.00 часот

КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ – Гостува Театарот ЈХК Џинот од Велес

играат: Жарко Спасовски, Фаик Мефаиловски, Талија Настова, Марија Стефановска, Александар Велјановски, Самоил Стојановски, Драгана Босниќ, Весна Димитровска Бобевски, Слободанка Чичевска, Александар Ѓеоргиев, Славица Манаскова, Кирил Гравчев.

автор: Најџел Вилијамс

режија: Теа Беговска 

 

03.03.2016 (четврток) | 20.00 часот

2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ

играат: Сања Арсовска/Билјана Беличанец - Алексиќ, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева - Вељиќ, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов

автор: Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова - Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

 

04.03.2016 (петок) | 20.00 часот

ЕРИГОН

играат: Игор Стојчевски, Роберт Вељановски, Гордана Ендровска, Кристијан Светиев, Христијан Поп Симонов, Миа Кантарџиева, Марина Поп Панкова, Соња Стамболџиоска, Дритон Вејсели, Ирена Илиевска, Александар Степанулески, Петар Темелковски, Анастас Тановски, Благица Димитровска,Милица Стојанова, Александра Павлова, Ѓорги Тодоровски, Едмонд Сотир.

автор: Јордан Плевнеш

режија: Јани Бојаџи