Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола од 28 март до 4 април

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 28 март до 4 април...

На репертоарот на битолскиот народен театар имате можност да ги проследите следниве претстави: 

28.03.2016 (понеделник)

“ЕЛКА КАЈ ИВАНОВИ“

автор:Александар Введенски

режија: Ѕвезда Ангелевска

 

29.03.2016 (вторник)

„ХАМЛЕТМАШИНА“

автор: Хајнер Милер

режија: Урбан Андраш

 

30.03.2016 (среда)

„АНТОНИЕ И КЛЕОПАТРА„

автор: В.Шекспир

режија: Џон Блондел

 

31.03.2016 (четврток)

30.03.2016 (среда)

„АНТОНИЕ И КЛЕОПАТРА„

автор: В.Шекспир

режија: Џон Блондел

 

01.04.2016 (петок)

„КОКОШКА„

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

ПРЕТСТАВИТЕ ЗАПОЧНУВААТ ВО 19.30 часот.