Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 11 - 16 април

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 11 до 16 април...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 11 до 16 април имате можност да ги проследите следните претстави:

11.04.2016 (понеделник) | 20.00 часот

СВАДБАТА НА ФИГАРО – Гостува МНТ

играат: Сашко Коцев, Ивица Димитријевиќ, Томе Витанов, Нино Леви, Славиша Кајевски, Сашка Димитровска, Дарја Ризова, Драгана Костадиновска, Марија Новак

автор: Пјер Бомарше

режија: Леван Цуладзе

 

12.04.2016 (вторник) | 20.00 часот

АРСЕНИК И СТАРИ ТАНТЕЛИ – Гостува Албански театар

играат: Елхаме Билали, Дрита Каба Карага, Хисмет Рамадани, Осман Ахмети, Фисник Зеќири, Хајрулах Рамизи, Мирлинда Саити, Дритеро Аме, Веби Ќерими, Зијадин Муртези

автор: Џозеф Кесерлинг

режија: Куштрим Бектеши

 

13.04.2016 (среда) | 20.00 часот

СЛУГА НА ДВАЈЦА ГОСПОДАРИ – Гостува Турски театар

играат: Тамер Ибрахим, Несрин Таир, Емине Кадриу, Неат Али, Висар Етеми, Аида Елези, Селпин Керим, Осман Али, Ерман Шабан

автор: Карло Голдони

режија: Јуџел Ертен

 

14.04.2016 (четврток) | 20.00 часот – мала сцена

СОЛУН – ГРАД НА ДУХОВИ – Гостува Театарот на навигаторот Цветко

играат: Симона Димковска, Ивана Павлаковиќ, Наталија Теодосиева, Стефан Вујисиќ, Мартин Манев, Горан Ников, Владимир Петровиќ и Златко Ориѓански

автор: Русомир Богдановски

режија: Слободан Унковски

 

15.04.2016 (петок) | 20.00 часот

ГОСПОДАРОТ НА КУКАВИЦАТА – Гостува Театар Комедија

играат: Рубенс Муратовски, Атанас Атанасовски, Жаклина Петровска, Валентин Костадиновски, Илија Илиоски, Едмонд Сотир, Столе Мицов, Зорица Нушева / Ангела Стојановска, Роберт Ристов, Крсте Јовановски, Ердоан Максут, Тања Мицков, Ева Скендеровска, Мирјана Ристов, Кристина Ласовска, Јелена Жугиќ

автор: Венко Андоновски

режија: Андреј Цветановски

 

16.04.2016 (сабота) | 12.30 часот

МАКЕДОНСКА ПРИКАЗНА – Гостува Театарот за деца и младинци

играат: Татјана Павловска Кочовска, Ана Левајковиќ-Бошков, Катарина Илиевска-Силјановска, Владимир Лазовски, Предраг Павловски 

режија: Боњо Лунгов

 

16.04.2016 (сабота) | 20.00 часот

ДИВО МЕСО – Гостува Народно позориште Сараево

играат: Јосип Пејаковиќ, Весна Машиќ, Алдин Омеровиќ, Ади Хрустемовиќ, Ермин Сијамија, Ејла Бавчиќ – Теракчија, Бранко Личен, Амра Капиџиќ, Зијах Соколовиќ, Славен Видак, Ведран Ѓекиќ, Мерима Лепиќ, Санела Пепељак, Риад Љутовиќ, Раиса Бужимкиќ

автор: Горан Стефановски

режија: Дино Мустафиќ