Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 18 - 23 април

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 18 до 23 април...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 18 до 23 април имате можност да ги проследите следните претстави:

21.04.2016 (четврток) | 12.30 часот

МАКЕДОНСКА ПРИКАЗНА – Гостува Театарот за деца и младинци

играат: Татјана Павловска Кочовска, Ана Левајковиќ-Бошков, Катарина Илиевска-Силјановска, Владимир Лазовски, Предраг Павловски

режија: Боњо Лунгов

 

21.04.2016 (четврток) | 20.00 часот

БУРЕ БАРУТ - ПРЕМИЕРА

играат: Лазе Манасковски, Иван Петрушевски, Гоце Тодоровски, Ѓокица Лукаревски, Благица Димитровска, Јовица Михајловски, Благој Чоревски, Александра Павлова, Игор Стојчевски, Виолета Шапковска, Емилија Мицевска, Сашо Тасевски, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Јана Стојановска, Симон Манасковски

автор: Дејан Дуковски

режија: Сашо Миленковски

 

22.04.2016 (петок) | 20.00 часот

БУРЕ БАРУТ

играат: Лазе Манасковски, Иван Петрушевски, Гоце Тодоровски, Ѓокица Лукаревски, Благица Димитровска, Јовица Михајловски, Благој Чоревски, Александра Павлова, Игор Стојчевски, Виолета Шапковска, Емилија Мицевска, Сашо Тасевски, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Јана Стојановска, Симон Манасковски

автор: Дејан Дуковски

режија: Сашо Миленковски

 

23.04.2016 (сабота) | 12.30 часот

СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева - Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ

автор: Александра Бошковска

режија: Димче Николовски