Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола од 16 - 22 мај

Тековен репертоар на Народен тетар - Битола од 16 до 22 мај...

Во битолскиот театар можете да ги прослдите претставите :

16.05.2016 (понеделник) 20.00 часот

„КОКОШКА„

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

17.05.2016 (вторник) 20.00 часот

„КОКОШКА„

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

Гостување во Благоевград -Бугарија

„Последната ноќ“

автор: Ингмар Вилквист

режија: Андреј Цветановски

 

18.05.2016 (среда) 20.00 часот

„КОКОШКА„

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

20.05.2016 (петок) 20.00 часот

„Без паника“

автор:Мика Мулуахо

режија: благој Мицевски

 

21.05.2016 (сабота) 20.00 часот

„Хамлетмашина“

автор: Хајнер Милер

режија: Андраш Урбан