Репертоар:

Репертоар на Театар за деца и младинци од 17-22 мај

Тековен репертоар на Театарот за деца и младинци можете да ги проследите следниве претстави:

Оваа седмица (16-22 мај) на репертоарот на Театарот за деца и младинци можете да ги проследите следниве претстави:

 

19.05 (четврток) - 19.00 часот

Могли

режија: Боњо Лунгов

драматизација: Маја Енчева и Боњо Лунгов

 

20.05 (петок) - 19.00 часот

Црвенкапа

режија: Димитар Христов

адаптација: Александар Поповиќ

 

 

21.05 (сабота) - 19.00 часот

Волшебната флејта

режија: Александар Ивановски

автор: Русомир Богдановски

 

22.05 (недела) - 12:30 часот

Дванаесетте месеци

режија: Петар Пашов

сценографија: Љубомир Чадиковски