Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола од 6 до 12 јуни

Тековен репертоар на Народниот театар - Битола од 6 до 12 јуни...

На репертоарот на битолскиот театар можете да ги погледенте следниве претстави:

06.06.2016 (понеделник) 20.00 часот

„Злосторство и казна „

автор: Ф.М.Достоевски

режија: Диего де Бреа

 

07.06.2016 (вторник) 20.00 часот

„Елка кај Иванови„

автор: Александар Веденски

режија: Ѕвезда Ангеловска

 

08.06.2016 (среда) 20.00 часот

„Елка кај Иванови„

автор: Александар Веденски

режија: Ѕвезда Ангеловска

 

09.06.2016 (четврток) 20.00 часот

„Кокошка„

автор: николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

10.06.2016 (петок ) 20.00 часот

„Тајното оружје„

автор: Братислав Димитров

режија: Ненад Витанов

 

11.06.2016 (сабота) 19.00 часот

„Тајното оружје„

автор: Братислав Димитров

режија: Ненад Витанов

 

гостување на МТФ „В. Чернодрински„ - Прилеп 24.00 часот

„Последната ноќ„ 24.00 часот

автор: Ингмар Вилквист

режија: Андреј Цветановски