Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 19 до 25 септември

Тековен репертоар на Народен театар Битола од 19 до 25 септември:

На репертоаотр на Народен театар Битола се следниве претстави:

19.09.2016 (понеделник) 20.00 часот

„МЕТАМОРФОЗИ„

автор и режија : Лилија Абаџиева

 

20.09.2016 (вторник) 20.000 часот ПРЕМИЕРА

„БАР-РЕМАРК„

автор: Е.М.Ремарк

режија: Александр Баргман

 

21.09.2016 (среда) 20.00 часот ПРЕМИЕРА

„БАР-РЕМАРК„

автор: Е.М.Ремарк

режија: Александр Баргман

 

22.09.2016 (четврток) 20.00 часот

“ПОСЛЕДНАТА НОЌ„

автор: Ингмар Вилквист

режија: Андреј Цветановски

 

23.09.2016 (петок) 20.000 часот

„КОКОШКА„

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

24.09.2016 (сабота) 20.00 часот

„КОКОШКА„

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски