Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 3 до 9 октомври

Тековен репертоар на Народен театар Битола од 3-тидо 9-ти октомври...

На репертоарот на битолскиот Народен театар се следниве претстави:

03.10.2016 (понеделник) 19.30 часот

„ПОСЛЕДНАТА НОЌ

автор:Ингмар Вилквист

режија:Андреј Цветановски

 

04.10.2016 (вторник) 19.30 часот

„КОКОШКА“

автор:Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

05.10.2016 (среда) 19.30 часот

"HAPPY END"

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски

 

06.10.2016 (четврток) Учество на Фестивалот „Денови на комедијата„ во Куманово

„КОКОШКА“

автор:Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

07.10.2016 (петок) 19.30 часот

„ТРАГИЧНАТА ЉУБОВ НА ЕДНА ЛУДА ДЕВОЈКА“

автор:Јукио Мишима

режија: Благој Мицевски

 

08.10.2016 (сабота) 19.30 часот

„КРАЛСКИ ИГРИ„

автор:Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

09.10.2016 (недела) 20.00 часот Учество на Фестивалот „Интерфест„

„КРАЛСКИ ИГРИ„

автор:Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓоргиевски