Репертоар:

Репертоар на Театар за деца и младинци

Оваа седмица (03- 09 октомври) на репертоарот на Театарот за деца и младинци се следниве претстави:

Неделава на сцената на Театарот за деца и младинци се играат следниве претстави:

 

05.10. среда, 19.00 часот

Нашиот клас

режија: Владимир Милчин

Автор: Тадеуш Слобоѓанек

 

06.10 четврток, 19.00 часот

Црвенкапа

Режија:Димитар Христов

автор:Александар Поповиќ

 

07.10 петок, 19.00 часот

Дванаестте месеци

режија: Петар Пашов

 

08.10 сабота, 19:00 часот

Пепелашка

текст: Шарл Перо

драматизација: Горјан Милошевски

режија: Деан Дамјановски

 

09.10 недела, 12.30

Алиса во земјата на чудата

режија: Александар Ивановски

Автор: Луис Керол