Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 17 до 23 октомври

Тековен репертоар на Народен театар Битола од 17 до 23 октомври...

НУ Народен театар Битола од 17 до 20 октомври ќе гостува во Израел во градот Ако на 37-от Фестивал на алтернативниот театар со претставата „Отело„ од Шекспир во режија на Диего Де Бреа.

 

21.10.2016 (петок) 19.30 часот

„Злосторство и казна“

автор: Ф:М.Достоевски

режија: Диего Де Бреа

 

22.10.2016 (сабота) 19.30 часот

„БАР-РЕМАРК“

автор: Е.М.Ремарк

режија: Александр Баргман