Репертоар:

Репертоар на Театарот за деца и младинци од 17-23 октомври

Оваа седмица (17-23 октомври 2016 година) на репертоарот на Театарот за деца и младинци се следниве претстави:

Неделава на сцената на Театарот за деца и младинци во Скопје се играат следниве претстави:

 

20.10 четврток 19.00 часот

Грдото Пајче

автор: Ханс Кристијан Андерсен

режија: Деан Дамјановски

 

21.10 петок 19.00 часот

Оливер Твист

автор: Чарлс Дикенс

режија: Срѓан Јанакиевиќ

 

22.10 сабота 19.00 часот

Пепелашка

автор: Шарл Перо и Браќата Грим

режија: Деан Дамјановски

 

23.10 недела - неработен ден