Репертоар:

Репертоар на Народен театар-Битола од 24 до 30 октомври

Тековен репертоар на Народен театар-Битола од 24-ти до 30-ти октомври...

На репертоарот на битолскиот Народен театар се следниве претстави:

25.10.2016 (вторник)19.30 часот

„Кралски игри„

автор: на Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

26.10.2016 (среда) 19.30 часот

„Кралски игри„

автор: на Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

27.10.2016 (четврток) 19.30 часот

„Трагичната љубов на една луда девојка„

автор: Јукио Мишима

режија: Благој Мицевски

 

28.10.2016 (петок) 19.30 часот

„Happy end”

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски

 

29.10.2016 (сабота) 19.30 часот

„Сонети„

автор: В.Шекспир

режија: Ангелчо Илиевски