Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 25 до 29 октомври

Тековен репертоар на Драмскиот театар Скопје од 25-ти до 29-ти октомври...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 25.10.2016 ( вторник ) | 20.00

претстава: БЕЗЉУБНИ

играат: Сања Арсовска, Димитрија Доксевски, Наташа Петровиќ, Златко Митрески, Александар Степанулески

автор: Благица Секулоска

режија: Златко Славенски

 

ден и час: 26.10.2016 ( среда) | 20.00

претстава: ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски автор: режија: Синиша Евтимов

 

ден и час: 27.10.2016 (четврток) | 20.00

претстава: КРИСТОФОР КОЛУМБО

играат: Рубенс Муратовски, Роберт Вељановски, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Марко Дојоски, Дарко Карбески, Исидор Јовановски, Игор Доневски, Марко Илиќ, Виктор Бужаров, Петар Стојанов, Антониј Ѓорѓиев, Мартин Минговски, Мишо Димитријевски

автор: Мирослав Крлежа

режија: Љубиша Георгиевски

 

ден и час: 28.10.2016 (петок) | 20.00

претстава: БУРЕ БАРУТ

играат: Лазе Манасковски, Иван Петрушевски, Гоце Тодоровски, Ѓокица Лукаревски, Благица Димитровска, Јовица Михајловски, Благој Чоревски, Александра Павлова, Игор Стојчевски, Виолета Шапковска, Емилија Мицевска, Сашо Тасевски, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Јана Стојановска, Симон Манасковски

автор: Дејан Дуковски

режија: Сашо Миленковски