Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола од 31 октомври до 6 ноември

Тековен репертоар на Народен театар-Битола од 31 октомври до 6 ноември...

На репертоарот на битолскиот народен театар се следниве претстави:

31.10.2016 (понеделник) 19.30 часот

„Злосторство и казна„

автор: Ф.М.Достоевски

режија: Диего Де Бреа

 

01.11.2016 (вторник) 19.30 часот

„Хамлетмашина„

автор: Хајнер Милер

режија: Урбан Андраш

 

02.11.2016 (среда) 19.30 часот

„„Хамлетмашина„

автор: Хајнер Милер

режија: Урбан Андраш

 

03.11.2016 (четврток)19.30 часот

„Приказни од нашите предци„

Независна театарска група -гостување

 

04.11.2016 (петок) 19.00 часот

Свечана Академија по повод 4-ти ноември

 

05.11.2016 (сабота) 19.30 часот„Без паника„

автор: Мика Мулуахо

режија: Благој Мицевски