Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола од 7 до 13 ноември

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 7-ми до 13-ти ноември...

На репертоарот на битолскиот Народен театар се претставите:

07.11.2016 (понеделник)

„Бар-Ремарк„

автор: Е.М.Ремарк

режија: Александр Баргман

 

08.11.2016 (вторник)

„Бар-Ремарк„

автор: Е.М.Ремарк

режија: Александр Баргман

 

09.11.2016 (среда)

„Кралски игри„

автор: Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

10.11.2016 (четврток)

„Трагичната љубов на една луда девојка„

автор: Јукио Мишима

режија: Благој Мицевски

 

11.11.2016 (петок)

„Трагичната љубов на една луда девојка„

автор: Јукио Мишима

режија: Благој Мицевски

 

12.11.2016 (сабота)

„Кралски игри„

автор: Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓоргиевски