Репертоар:

Репертоар на Народен театар-Битола од 19 до 25 декември

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 19 до 25 декември...

На репертоарот на битоласкиот Народен театар се следниве претстави:

20.12.2016 (вторник) 19.30 часот

„Кралски игри„

Автор: Григориј Горин

Режија: Љупчо Ѓорѓиевски

 

21.12.2016 (среда) 20.00 часот

„Кралски игри„

Автор: Григориј Горин

Режија: Љупчо Ѓорѓиевски

 

22.12.2016 (четврток) 19.30 часот

„Бар –Ремарк„

Автор: Е.М.Ремарк

Режија: Александр Баргман

 

23.12.2016 (петок) 19.30 часот

„Бар –Ремарк„

Автор: Е.М.Ремарк

Режија: Александр Баргман

 

24.12.2016 (сабота) 19.30 часот 

„Доктор Фауст„

Автор: Кристофер Марлоу

Режија: Андраш Урбан