Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола за јануари 2015

 

Тековен репертоар на НУ Народен театар - Битола за јануари 2015 година...

На сцената на Битолскиот народен театар во текот на месец јануари можете да ги погледнете следниве претстави:

20.01.2015 вторник 19.30 часот

„Отело“

автор: В.Шекспир

режија: Диего де Бреа

 

21.01.2015 среда 19.30 часот

„Отело“

автор: В. Шекспир

режија: Диего де Бреа

 

22.01.2015 четврток 19.30 часот

„Хамлетмашина“

автор: Хајнер Милер

режија: Андраш Урбан

 

23.01.2015 петок 19.30 часот

„Хамлетмашина“

автор: Хајнер Милер

режија: Андраш Урбан

 

24.01.2015 сабота 19.30 часот

„Иванов“

автор: А.П.чехов

режија. Александр Баргман

 

26.01.2015 понеделник 19.30 часот

„Иванов“

автор: А.П.Чехов

режија: Александр Баргман

 

27.01.2015 вторник 19.30 часот

„Денови без драма“

автор и режија: Марјолајн Биернс

 

28.01.2015 среда 19.30  часот

„Денови без драма“

автор и режија: Марјолајн Биернс

 

29.01.2015 четврток 19.30  часот

„Каренина made in Macedonia“

режија. Дејан Пројковски автор: Венко Андоновски

 

30.01.2015 петок 19.30 в часот

„Каренина made in Macedonia“

автор: Венко Андоновски

режија. Дејан Пројковски

 

31.01.2015 сабота

„Без паника“

режија: Благој Мицевски