Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола од 17 до 21 јануари

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 17 до 21 јануари...

На репертоарот на Народен театар - Битола се следниве претстави:

17.01.2017 (вторник) 19.30 часот

„КРАЛСКИ ИГРИ„

автор:Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓорѓиевски

 

18.01.2017 (среда) 19.30 часот

„КОКОШКА„

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓоргиевски

 

20.01.2017 (петок) 19.30 часот

„ТРАГИЧНАТА ЉУБОВ НА ЕДНА ЛУДА ДЕВОЈКА„

автор: Јукио Мишима

режија: Благој Мицевски

 

21.01.2017 (сабота) 19.30 часот

„ТРАГИЧНАТА ЉУБОВ НА ЕДНА ЛУДА ДЕВОЈКА„

автор: Јукио Мишима

режија: Благој Мицевски