Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола од 13 до 19 февруари

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 13 до 19 февруари...

На репертоарот на Народен театар - Битола се следниве претстави:

13.02.2017 (понеделник) 19.30 часот

„Кокошка “

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

14.02.2017 (вторник) 19.30 часот

„Доктор Фауст “

автор: Кристофер Марлоу и авторски текстови на режисерот, драматургот и актерите

Режија: Андраш Урбан

 

15.02.2017 (среда) 19.30 часот

„Доктор Фауст “

автор: Кристофер Марлоу и авторски текстови на режисерот, драматургот и актерите

Режија: Андраш Урбан

 

16.02.2017 (четврток) 19.30 часот

„Без паника„

автор: Мика Мулуахо

режија: Благој Мицевски

 

17.02.2017 (петок) 19.30 часот

„Метаморфози „

Авторска претстава на Лилија Абаџиева

 

18.02.2017 (сабота) 19.30 часот

„Метаморфози„

Авторска претстава на Лилија Абаџиева