Репертоар:

Репертоар на Драмски театар (26.01-31.01)

Тековен репертоар на Драмски театар - Скопје од 26-ти јануари до 31-ви јануари 2015 година.

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 26.01 до 31.01. 2015г. ќе имате можност на сцената на театарот да ги проследите следните претстави:

27.01.2015 (вторник) | 20.00 часот

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

 

28.01.2015 (среда) | 20.00 часот

ГЕНЕТИКА НА КУЧИЊАТА

играат: Драган Спасов - Дац, Јелена Жугиќ, Филип Трајковиќ, Драгана Левенска, Билјана Беличанец -Алексиќ, Роберт Вељановски, Никола Ацески, Игор Ангелов, Дејан Лилиќ, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Крсте Јовановски, Гордана Ендровска, Жарко Димоски

автор: Венко Андоновски

режија: Дејан Пројковски

 

29.01.2015 (четврток) | 20.00

ЖДРЕЛО

играат: Рубенс Муратовски, Лилјана Велјанова, Диме Илиев , Таци Илиева Вељиќ, Филип Трајковиќ, Димитрија Доксевски, Соња Стамболџиоска, Александар Степанулески, Ивана Павлаковиќ.

автор: Жанина Мирчевска

режија: Зоја Бузалковска

 

 

30.01.2015 (петок) | 20.00 часот

ЧОВЕКОТ КОЈ ГО ИЗЕДЕ СВЕТОТ

играат: Игор Стојчевски, Диме Илиев, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Димитрија

автор: Нис - Моме Штокман

режија: Билјана Радиноска Доксевски, Стефан Вујисиќ

 

31.01.2015 (сабота) | 12.30 часот

КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - Гусарска бајка со пеење и мечување

играат: Игор Ангелов, Таци Илиева - Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ - Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Валдета Исмаили, Билјана Јовановска

автор: Душан Радовиќ

режија: Коле Ангеловски

 

31.01.2015 (четврток) | 20.00 часот

ХАМЛЕТ

играат: Дејан Лилиќ, Петар Горко, Драган Спасов, Катерина Коцевска, Викторија

автор: Вилијам Шекспир

режија: Дејан Пројковски Степановска, Лазе Манасковски, Игор Стојчевски...