Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 20 до 26 февруари

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 20 до 26 февруари...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 20 до 26 февруари имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 21.02.2017 (вторник) | 20.00

претстава: ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА – ТЕАТАР ФАБРИКА – мала сцена

играат: Миа Кантарџиева, Теоман Максут, Емине Халил.

автор: Август Стринберг

режија: Ѓорѓи Ризески

 

ден и час: 22.02.2017 (среда) | 20.00

претстава: 1900 – ТИОТ - монодрама – мала сцена

играат: Кристијан Светиев

автор: Алесандро Барико

 

ден и час: 23.02.2017 ( четврток ) | 20.00

претстава: ЈОВ

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески/Симон Манасковски, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска.

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

ден и час: 24.02.2017 (петок) | 20.00

претстава: ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков, Бобан Алексоски/Христијан Поп Симонов, Ненад Ангелковиќ, Миа Кантарџиева, Благица Димитровска

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

ден и час: 25.02.2017 (сабота) | 12.30

претстава: КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - Гусарска бајка со пеење и мечување

играат: Игор Ангелов, Таци Илиева - Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ - Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Kaтерина Шехтанска – Лаковска/Валдета Исмаили, Билјана Јовановска

автор: Душан Радовиќ

режија: Коле Ангеловски

 

ден и час: 25.02.2017 (сабота) | 20.00

претстава: ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски 

режија: Синиша Евтимов