Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 27 февруари до 5 март

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 27 февруари до 5 март...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 27 февруари до 5 март имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 28.02.2017 (вторник) | 20.00

БУРЕ БАРУТ

играат: Лазе Манасковски, Иван Петрушевски, Гоце Тодоровски, Ѓокица Лукаревски, Благица Димитровска, Јовица Михајловски,  Благој Чоревски, Александра Павлова, Игор Стојчевски, Виолета Шапковска, Емилија Мицевска, Сашо Тасевски, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Јана Стојановска, Симон Манасковски

автор: Дејан Дуковски

режија: Сашо Миленковски

 

ден и час: 01.03.2017 (среда) | 20.00

ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА – ТЕАТАР ФАБРИКА – мала сцена

играат: Миа Кантарџиева, Теоман Максут, Емине Халил.

автор: Август Стринберг

режија: Ѓорѓи Ризески