Репертоар:

Неделен репертоар на Театар „Џинот“ Велес

Неделен репертоар на театарот „Јордан Хаџи Константинов Џинот“ - Велес...

На репертоарот на велешкиот театар се следниве претстави:

Вторник, 14.03.

„ТАРТИФ“

- комедија од Ж.Б.Молиер

режија: Никола Ристов

Голема сцена, 20 часот

 

Четврток, 16.03.

„КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ“

автор на текст: Најџел Вилијамс

режија: Теа Беговска

Мала сцена, 20 часот