Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 27 март до 1 април

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 27 март до 1 април...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 27 март до 1 април ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 27.03.2017 (понеделник) | 12.30 - 50 – та претстава на Светскиот ден на Театарот

КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - Гусарска бајка со пеење и мечување

играат: Игор Ангелов, Таци Илиева - Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ - Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Kaтерина Шехтанска – Лаковска/Валдета Исмаили, Билјана Јовановска

автор: Душан Радовиќ

режија: Коле Ангеловски

 

ден и час: 27.03.2017 ( понеделник) | 18.00

ЦРВ – монодрама, мала сцена

играат: Мите Грозданов

автор: Борче Грозданов

режија: Мите Грозданов

 

ден и час: 27.03.2017 ( понеделник) | 20.00

ЦРВ – монодрама, мала сцена

играат: Мите Грозданов

автор: Борче Грозданов

режија: Мите Грозданов

 

ден и час: 29.03.2017 (среда) | 20.00

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков, Бобан Алексоски/Христијан Поп Симонов, Ненад Ангелковиќ, Миа Кантарџиева, Благица Димитровска

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

ден и час: 30.03.2017 (четврток) | 20.00

ФРАНКЕНШТАЈН

играат: Зоран Љутков, Игор Стојчевски, Биљана Драгиќевиќ–Пројковска, Благица Димитровска, Филип Трајковиќ, Александар Степанулески, Соња Стамболџиоска, Димитрија Доксевски, Гордана Ендровска, и Наталија Теодосиева. 

режија: Лилиа Абаџиева

 

ден и час: 01.04.2017 (сабота) | 20.00

ВЕНЕЦИЈАНСКИ ТРГОВЕЦ

играат: Јана Стојановска, Диме Илиев, Јовица Михајловски, Анастас Тановски, Златко Митрески, Зоран Иваноски, Дамјан Цветановски, Стефан Вујисиќ, Григор Јовановски, Јаков Спасов, Марко Илиќ, Сергеј Димоски.

автор: Вилијам Шекспир

режија: Наташа Поплавска