Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 3 до 9 април

Тековен репертоар на НУ Народен театар - Битола од 3 до 9 април...

На сцената на Битолскиот народен театар можете да ги погледнете следниве претстави:

03.04.2017 (понеделник) 20.00 часот

„Пијани„

автор: Иван Вирипаев

режија: Марјан Ѓорѓиевски

 

04.04.2017 (вторник) 20.00 часот

„Кралски игри„

автор: Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

05.04.2017 (среда) 20.00 часот

„Кралски игри„

автор: Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

06.04.2017 (четврток) 20.00 часот

„Пијани„

автор: Иван Вирипаев

режија: Марјан Ѓорѓиевски

 

07.04.2017 (петок) 20.00 часот

„Злосторство и казна„

автор: Ф.М.Достоевски

режија: Диего Де Бреа

 

08.04.2017 (сабота ) 20.00 часот

„Метаморфози“

авторска претстава на Лилија Абаџиева