Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола

Тековен репертоар на Народен театар - Битола...

На репертоарот на Народен театар Битола се следниве претстави:

27.04.2017 (четврток) 20.00 часот

„Дупло дно„

автор: Горан Стефановски

режија: Ангелчо Илиевски

 

 

28.04.2017 (петок) 20.00 часот

„Смислата на животот„

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски

 

29.04.2017 (сабота) 20.00 часот

„Доктор Фауст„

автор: Кристофер Марлоу и авторски текстови на режисерот,

драматургот и актерите режија: Андраш Урбан