Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 24 до 30 април

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 24 до 30 април...

На репертоарот на Драмски театар Скопје се следниве претстави:

ден и час: 24.04.2017 (понеделник) | 20.00

ЕВРОПЈАНИ – ПРЕМИЕРА - Гостува Драмското студио од Тетово

играат: Гордана Георгиадис, Глигорије Стојановски, Игор Бачоски, Мирко Водоески

автор: Мирољуб Недовиќ - Рики

режија: Мирко Видоески

 

ден и час: 27.04.2017 (четврток) | 20.00

ФРАНКЕНШТАЈН

играат: Зоран Љутков, Игор Стојчевски, Биљана Драгиќевиќ–Пројковска, Благица Димитровска, Филип Трајковиќ, Александар Степанулески, Соња Стамболџиоска, Димитрија Доксевски, Гордана Ендровска, и Наталија Теодосиева.

режија: Лилиа Абаџиева

 

ден и час: 28.04.2017 (петок) | 20.00

ВЕНЕЦИЈАНСКИ ТРГОВЕЦ

играат: Јана Стојановска, Диме Илиев, Јовица Михајловски, Анастас Тановски, Златко Митрески, Зоран Иваноски, Дамјан Цветановски, Стефан Вујисиќ, Григор Јовановски, Јаков Спасов, Марко Илиќ, Сергеј Димоски.

автор: Вилијам Шекспир

режија: Наташа Поплавска